söndag 19 juli 2009

Lite norr om Barlind

alldeles vid sidan om farleden norrut, finns en liten vik med små öar. Där var vi med båten i förrgår.

Visa av erfarenheten av att leta lite för länge efter den perfekta badviken. Leta tills alla i båten nästan förgås av hunger och irritation. Nu tog vi första bästa och det blev så bra.

Vi spred ut oss över klipporna för att markera revir. Vill man ta det ett steg längre och vara riktigt säker på att ingen lägger till i närheten får man ta av sig kläderna och sprätta runt naken på klipphällarna. Då vågar definitivt ingen lägga till inom en radie på 250 meter. Då är man suspekt. Dit har vi inte kommit än. Till nakenstadiet alltså. Där går gränsen för hur mycket privatliv jag vill ha.

Vi fikade, badade, solade, läste, badade, solade, fixade middag, badade lite till och sen åkte vi hem. Det hade blivit lite disigt, men alldeles stilla. Havet låg som en spegel.

På vägen hem ringde sambon upp en kille i Göteborg som skulle sälja surfsegel. Han slog till och blev glad och nöjd med det köpet. Bra!

Nu väntar han på Vinden. Ju mer Vind desto bättre är det. Bekvämt att bo 5 minuter från surfstranden. Den senaste tiden har han klagat på att han saknar små segel för mycket vind. Nu har han det. Ju mer surf desto gladare sambo.

Vinden ska komma ikväll.

It's out there. The perfect breeze.

Inga kommentarer: