onsdag 5 december 2007

SÅLD!


Vi kan andas ut...lägenheten är såld! Livet har återvänt. Förra veckan var gräslig och jag kan faktiskt inte påminna mig att jag nånsin mått så dåligt. Jag var bokstavligen nära att kollapsa. Alla förväntningar, allt hårt slit, all oro, alla sömnlösa nätter och dessutom mediernas frosseri i bostadsmarknadens nedgång (och som i sig bidrog till ytterligare nedgång) och allas åsikter runt omkring oss gjorde att jag till slut bröt ihop fullständigt på jobbet.

Efter visning nr två med endast 1 spekulant som inte ens var intresserad rasade allt och vi började tänka tanken att vi kanske skulle bli tvungna att bryta köpekontraktet på huset och dessutom gå därifrån med en jättelik skuld. Vi insåg också att vi skulle behöva vänta till mitten av januari och försöka sälja lägenheten igen och behöva leva i ovisshet under hela julen.

Vi bestämde med mäklaren att ha en visning till, som skulle ägt rum idag. Men i fredags tog vi med dottern till en närbelägen lite restaurang och åt middag. Det blev några öl också faltiskt.
När vi kom hem hade mäklaren försökt att få tag på oss. Ett par ville komma och titta redan på lördagen. Upp på lördag morgon och städa igen. De tittade och sen fick vi ett BUD! Inte ett kalasbud men ett bud i alla fall. Vi försökte höja lite men till slut möttes vi på halva vägen och igår skrev vi kontrakt. UNDERBART!

Ok, vi fick inte riktigt det vi hoppades på men det spelar ingen roll. Vi klarar husaffären och vi behöver inte oroa oss för framtiden på samma sätt. Och framförallt så kan vi fira jul i lugn och ro. Det är värt hur mycket som helst. Vi är så nöjda och glada.

Och framförallt så vågar sambon titta på bilderna på huset. Vi kan drömma tillsammans.

Snart ska det firas. Yes, Yes, YES!!!!!

Inga kommentarer: