lördag 13 mars 2010

Om Längtan och Smärta

Det kunde vara titeln på nåt tragiskt kärleksdrama, men min längtan är efter våren och smärtan är för att jag fått ryggskott. Inte särsklilt glamouröst.
Våren dröjer nog ett tag till. Mycket snö ska smälta innan dess. Men kvällarna blir ljusare och ljusare, solen börjar värma och letar sig in på nya platser i huset. Jag har sett den första krokusen blomma, tyvärr inte i egen trädgård, där är allt täckt av äcklig vit snö.

Värre är det med ryggen. Jag som aldrig haft ryggskott eller diskbråck. I tisdags kom det smygande - ryggontet. Fram mot kvällen var det riktigt illa och nästa morgon hade jag svårt att gå. Vid det här laget, på fjärde dagen trodde jag faktiskt att det skulle gått över, men inte! Det känns inte ett dugg bättre. Sambon smöjer mig med Voltaren-salva och det hjälper lite. Det är klart att det går över, men det är segt att vänta.

Igår ringde en säljare från Telia hem till oss. Han frågade efter sambon och lättad lämnade jag över luren. Han är nämligen lite tuffare än jag - en säljares mardröm. Telia-killen ville sälja digital Tv till oss. Eftersom vi fick en extremt hög teleräkning hade han lite att sälja in om man säger så. Sambon blev ändå ganska intresserad av erbjudandet ända tills det skulle spelas in muntligt avtal på telefon. Där tog det liksom ganska tvärstopp. "-Nä, du får skicka hem papper som jag kan läsa, säger sambon. Säljaren hänvisar då till ångerveckor. "-Nä, jag måste diskutera detta med min sambo, och sen kan jag återkomma till dig. "- Det går inte, fortsätter säljaren då. Jag ringer dig ikväll. " Då har vi inte diskuterat färdigt säger sambon. Det är då säljaren begår sitt misstag. " - Det är ju inte direkt världsfreden ni ska diskutera, eller? Där tog samtalet slut. Tvärslut.

Hade det varit jag så hade antagligen leveransen med digital-TV-prylar varit på väg med posten. Jag har prenumererat på både kalsonger(!), strumpor och trosor. Inte längre. Men bara att jag har gjort det är ju patetiskt. Sambon kallade mig en säljares dröm. Sen lärde jag mig att bli lite tuffare. Nu lägger jag på luren efter ett kort " är inte intresserad". Jag har dessutom registrerat oss hos NIX för att undvika obehagliga säljsamtal.

Hur som helst irriterande säljare och ryggont till trots - våren är på väg.
Snart snart.

Eller för att citera Ledin " Håll ut några veckor till, livet vänder i april"