lördag 12 december 2009

Trauma-morgon

Någonstans långt bort hörs en melodi. Långsamt vaknar jag, tittar på mobilen som melodin kommer ifrån och inser att vi försovit oss. Inte 10 minuter utan en och en halv timme. Sambon blir arg och jag försöker ruska liv i dottern. Då hör jag telefonen ringa - på nedervåningen. Det är inte läge att springa ner i enbart trosor eftersom det nästan har hunnit bli ljust ute. Jag har ändå inte tid att svara. Då ringer det i mobilen. - "Hej det är Helena från Fritids, väckte jag er nu? Äh, vi har liksom försovit oss lite kan man säga, svarar jag. - "Det är bara det att vi går ner till Högstadiet nu och tittar på Lucia där och jag tänkte bara att om ni kommer till Fritids så är det ju ingen där". Herregud, tänker jag. Hur löser jag detta? Jag svarar bara att vi kommer så fort vi kan. Själv skulle jag med en buss och hade ca 15 minuter på mig att hinna klä på mig, hjälpa lilla K som vid det här laget redan hunnit ta på sig en sommarkjol med tillhörande vita leggings och dessutom försöka att få till någon slags make up i mitt trötta ansikte.

Av med sommarkjolen och hitta något mer lämpligt, samtidigt som jag försöker rafsa ner det jag ska ha med mig.

Vi sprang runt som yra och väldigt arga höns allihop. Jag tror att vi blev färdiga på 7 minuter. Väl borta vid skolan såg jag en av Klaras fröknar och bad att hon skulle ta med sig lilla K till Lussefirndet.

Hon kan inte ha trott att jag var riktigt funtad. Inte jag själv heller. Jag skulle inte vilja veta vad mitt blodtryck var uppe i när jag satte mig i bilen bredvid min fortfarande arga sambo. Inte läge att prata om man säger så. Jag åkte med honom ner till Göteborg och i bilen sades inte många ord. I såna lägen är det lika bra att vara tyst. Jag sminkade mig så gott jag kunde i den lilla spegel jag hade med mig, men kunde inte sluta tänka på lilla K som jag knappt hunnit pussa hej då.

Hon hann till Luciafirandet och jag lovade mig själv att vi aldrig ska uppleva en liknande morgon.


Goder morgon, goder morgon båd´ herre och fru. Vi önska eder alla en fröjdefull jul...