torsdag 27 augusti 2009

Längesen...

Åter till vardagen, med allt vad det innebär. På gott och ont skulle man kunna säga. Semestern är över och så här i efterhand skulle man kunna beskriva det så här: Regn, blåst, regn, regn, se där är solen - nä, nu försvann den, regn och fyra dagars värmebölja. Vi hade ändå en underbar semester! På lilla K´s födelsedag hade vi tur med vädret. Då sken solen och vi kunde sitta ute. Två dagar senare blev det storm och regn. Vi var och tittade nere i hamnen när det blåste 28 m/s i byarna och kände oss lättade över att ha flyttat båten efter förra höstens skrovskador.

Vi kollade vädret och såg att söderöver skulle det vara ganska fint. Dagen efter packade vi bilen och drog ner till Helsingör och Köge. Där sken solen och det var nästan vindstilla. Vi åt på en mysig restaurang i Köge där portionerna var enorma och priserna riktigt hyfsade. Efter maten körde vi till stranden och badade innan det var dags att återvända norrut igen. En enda liten dagsresa kan ibland göra hela skillnaden.

Vi var några turer i Varberg och Läjet. En av gångerna, alldeles innan K's 6-årsdag skulle sambon in till Surfers Paradise. Detta ville K inte alls och fick istället följa med kusin Kajsa på stan. WOW! K trodde knappt att det var sant. En tonåring! I flera timmar gick de på stan. Vi kom överens om att mötas vid bussen i Läjet.
När bussen kör in vid hållplatsen kliver en ny K av. Nyekiperad från topp till tå. En jättefin jacka, nya jeans och nya skor. K var stoltare än någonsin och vi kände knappt igen henne. Allt tänkt som nya kläder till skolstarten. Så otroligt, otroligt gulligt av Kajsa.

Under näst sista veckan fick vi till slut några riktigt varma dagar. Vi packade båten full och begav oss först till Rörö och sen vidare till Gullholmen med mellanlandning vid Kälkerön. Vi badade så mycket vi bara orkade och hade det fullständigt ljuvligt. På vägen hem stannade vi till alldeles väster om Härön, mitt barndomsparadis. Vi badade vid en liten ö som vi kallade lagunen när jag var liten. Där är vattnet kristallklart och snorklingsvänligt. Det var med lite blandade känslor vi åkte därifrån, eftersom huset på Härön sen i somras togs över av min morbror. Jag har haft otroligt svårt att acceptera det men det kan jag berätta om en annan gång.

På det hela taget har sommaren varit underbar trots vädret och ett och annat vredesutbrott fån en hormonstinn 6-åring som under början av sommaren också lärde sig sig simma. Det är stort! Det är också stort att hon nu har börjat förskoleklass och går på fritids i stället för dagis. Och med en alldeles ny outfit dessutom.

Jag hävdar bestämt att sommaren inte är över...många fina dagar återstår.