onsdag 31 december 2008

Det dåliga samvetet gör sig påmint

Lilla K har suttit en stund på sitt rum och nu kommer hon med ett brev som hon skrivit alldeles själv.I hörnet på pappret har hon klistrat en juletikett som hon tyckte var fin. Ordagrant står det så här: "KÄRA MAMMA OK PAPPA JA VEL SO GÄNA AT NI HADÄ KUNAT LEKA MÄD MÄJ NÅGON GÅNG PUS Å KRAM"

Alltså, hjärtat brister. No comments...

måndag 29 december 2008

Sjuk

Jajamensan. Det irriterande halsontet övergick i influensa. Det känns som om jag har rakblad i halsen. 39,6 i feber gör ju ingen lycklig heller precis...Nu har den värsta febern gått över men jag känner mig långt ifrån ok.

Jag som hade längtat så till denna julledighet. Jaja. Det blir inte alltid som man tänkt sig.
Däremot har jag spenderat mycket tid i soffan. I princip all tid. Tittandes på TV. Efter 3 dagar är det inte särskilt givande. I går kväll var 80-talsfilmen Youngblood på nån av kanalerna. Herregud! Och den som jag såg på bio, och dessutom tyckte var bra - då alltså. Gud, vilken töntig film!!!! En riktig kalkon. Det bästa var att filmen skulle handla om hockey på juniornivå, men de flesta såg ut som om de var i 35-40 årsåldern. Särskilt elakingen i det elaka motståndarlaget. Han såg ut som Thomas Wassberg i sina glansdagar. Fast elakare. Töntigt.

Nä, nu ska jag gå och dricka lite te. Allt för att slippa hostan.

fredag 26 december 2008

God Fortsättning

Julafton kom och gick. Det blev en otroligt lyckad dag, förutom för lilla K som avslöjade bluffen så fort sambon satte foten som tomte innanför dörren. Detta var ett svek hon hade svårt att komma över.

Huset var fint och juligt, maten god och riklig och sällskapet trevligt. En väldigt bra och lagom jul! När gästerna gått började sambon känna sig lite frusen. De senaste veckorna har både han och lilla K varit förkylda och rätt krassliga. I morse vaknade sambon först fråmåt halvelva och med 38,5 i feber. Som vuxen blir man ju rätt knockad. Han sov resten av dagen och slog upp ögonen lagom till Pirates Of the Carribean började. Han såg bitvis av filmen och slumrade resten. Febern hann stiga till 39,4. KNOCKED OUT!

Lilla K klagade över att hon hade ont i örat redan i morse, men nu på kvällen var det riktigt illa. Vi får se om det blir en tripp till farbror doktorn i morgon.
Själv har jag klarat mig tills nu, men nu börjar även jag känna en liten irriterande smärta i halsen. Så går det när man längtar efter att få vara lite ledig över julen.

Tur att det klarade sig igår i alla fall. Tänk om vi hade fått ställa in alltihop. All mat...

Nu ska jag gå och lägga mig och fundera över livet.
Natti Natti

tisdag 23 december 2008

GOD JUL...

I morgon är det den stora dagen D. Då är det jul. Igår tog jag och sambon ett race på Ge-Kås i Ullared. Lite sent kan man tycka, men julklappar till lilla K blev det i alla fall. Alldeles för många dessutom. Vi som skulle hålla igen. Den nyinköpta ljusslingan till altanräcket satte jag upp inatt. Med alldeles för lite på mig stod jag där och trasslade med den förbaskade ljusslingan som jag tjatat hela december om. Blå om fingrarna trädde jag slingan mellan de alldeles för trånga spjälorna. Men nu lyser den fint och fingrarna tinade så småningom.

Häromdagen fick jag tokspelet! Ett Riktigt Utbrott!!! Det började som en liten stilla diskussion vid matbordet med sambon och slutade i det värsta grälet de senaste fem åren. Jag var så arg. Nästan så att jag blev lite orolig själv. Allt slutade med att jag var ringde upp mamma och ställde in allt vad jag julen heter. Det var ytterst nära att jag hivade ut granen som jag nyss klätt tillsammans med lilla K, med kulor, ljus och hela skiten. Jag passade också på att be de flesta i min närhet att dra dit pepparn växer. Jag var så arg att jag kände hur näsvingarna fladdrade. Till slut lugnade jag ner mig, vi blev vänner och julen skall firas i alla fall.

Så nu står jag här bland köttbullar (egengjorda för att döva mitt dåliga samvete) inköpt mat i mängder och julklappar. Skinkan har åkt både in och ut ur ugnen och står färdig på köksbänken, med nejlikor och allt.

Det är bara städningen kvar och jag räknar inte med att vara färdig förrän någon gång framåt småtimmarna. Sen ska här firas jul!

God Jul

måndag 15 december 2008

Julen närmar sig - med stormsteg!

Och jag är inte i närheten av att vara färdig med julklappsinköpen. Tiden springer ifrån mig. Sanningen att säga har jag inte börjat med julklappsinköpen ens. Julafton är om nio dagar. Samma story varje år så jag får skylla mig själv.

Jag funkar nämligen på det sättet. Har jag för gott om tid på mig blir det bara pannkaka av alltihop. Jag måste ha en viss tidspress för att vara effektiv. Det gäller allting. I år har jag ändå överträffat mig själv. Här har gjorts chokladkola, bakats lussekatter och dekorerats pepparkakshus. Observera dekorerat, jag köpte nämligen ett hus med färdiga väggar. Ett nyckelfärdigt pepparkakshus. Tillvalen gör man själv.

Idag är jag hemma med K som är vrålförkyld. Jag är tacksam så länge det inte är kräkasjuka. Det passar inte in i min tidsplan just nu. Med tanke på julklappsinköpen.
Vi har kladdat ner hela köksbänken med med mintkyss-smet och smält choklad. Det är svårare att få bort än vad man tror.

Vad det gäller inköpen så ska vi ha en lite lägre nivå i år. Många jag känner ska göra likadant. Men ljus kan man inte få för mycket av. Varken levande eller konstgjorda. Här gäller det att jaga bort mörkret och depressionerna med mesta möjliga antal lampor. Jag gläds åt att de i år fläskat på mer än nånsin med ljusen i julstaden Göteborg. Vita, blåa, röda, slingor, nät, i granar och på varje stolpe. Underbart.
Själv har jag eldat upp en smärre förmögenhet på värmeljus, blockljus och vanliga vita långa. Ju fler desto bättre.

På nyheterna babblar de om den ekonomiska krisen, eller rättare sagt Den världsomspännande ekonomiska krisen. Det bästa är detta citat från en ekonomisk expert: " Vi ser nu tydligt att vi går in i en lågkonjunktur och att den ekonomiska krisen nu kraftigt fördjupas" Nähä??? Är det inte det vad alla sagt på varenda nyhetssändning hela hösten? Hur djup kan den bli? Jag gissar att den kommer att fördjupas ytterligare ett tag till. Från dessa inslag hoppar man raskt över till nästa. Klimatförändringarna. Fakta blandas med bilder från kalvande isar och isbjörnar som drunknar. Då byter jag kanal.Jag orkar nämligen inte se allt elände.
Jag leker struts och stoppar huvudet djupt ner i sanden en stund för att glömma allt om varsel, vinstvarningar, kriser och isar. Då sätter jag på en skiva, skruvar upp volymen och drömmer mig bort. That's me. Och vi vet ju alla att det kommer att vända uppåt. Förr eller senare.